BOVAG garantie

Alle Vakgarages zijn lid van de Bovag. Dit houdt in dat u verzekerd bent van kwaliteit en betrouwbaarheid. Om voor het BOVAG-lidmaatschap in aanmerking te komen dient een autobedrijf te voldoen aan een groot aantal voorwaarden. Als lid van de BOVAG bieden de Vakgarages u een BOVAG Garantie van drie maanden op de uitvoering van opdrachten en de daarbij gebruikte materialen. Dit alles binnen de Europese Economische Ruimte en Regels.

Bij aankoop van een gebruikte personenauto vanaf € 4.500 geven de Vakgarages u altijd BOVAG Garantie. Ook krijgt u deze garantie indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500, maar meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.

Sinds 1 november 1998 is voor personenauto's het BOVAG-garantiebewijs gekoppeld aan de Nationale Auto Pas: de zogenaamde BOVAG Garantiepas. Bij de aanschaf van een occasion vanaf € 4.500 wordt deze pas veelal afgegeven. De zekerheden van de BOVAG Garantiepas zijn:

  • Zekerheid met betrekking tot garantie én geschiedenis van de kilometerstand van de auto (NAP);
  • Standaard BOVAG Garantie van minimaal 6 maanden op verborgen gebreken van gekochte gebruikte auto's en onderdelen/toebehoren;
  • Duidelijke en betrouwbare voorwaarden, getoetst door o.a. ANWB en Consumentenbond;
  • Onafhankelijke bemiddeling bij een geschil;
  • Geschillenbeslechting bij de Stichting Geschillencommissie.